จ่างก่ากิ๋นครับ ... เลยเอามาฝากหนึ่งรายการของขึ้นชื่อเจียงฮาย
"น้ำเงี้ยว"
ของมัก
เครื่องปรุง (ฉบัีบเด็กหอ)
- น้ำพริกน้ำเงี้ยว (ซื้อเอาแป๋งบ่จ่างเจ้า ฮี่ๆ
)
- บะเขือส้ม (มะเขือเทศ) ซอยๆๆๆๆติ่นมอกบะห้ายบะดี
- ดอกงิ้ว (เอาแจ่น้ำไว้ก่อน)
- ฮ้ากผักป้อม (รากผักชี) ล้างหื้อสะอาดสัก3-5ราก
- เกลือ
- เลือดไก่ (สับๆ เป๋นติ่นบะห้ายบะดี มอกยัดเข้าปากได้เนี่ย ติ่นเต้าบะกุยก็บ่ไหวก้าเนาะ
)
- หมูสับ
- กระดูกหมู (ใส่ก็ได้ บ่ใส่ก็ได้ กิ๋นคนเดวจะใส่บ่ใส่ก็ต๋ามใจ๋เตอะ
)
- เลือดหมู(เป๋นน้ำ) ใส่ก็ได้บ่ได้ก็ได้ ต๋ามใจ๋ไผมัก
วิธีแป๋ง
- คั่วหมูพอสุกเล็กน้อยแล้วเอาน้ำพริกลงไปคั่วโตย (หอมขึ่น แก้นหมดหอ 55+)
- พอคั่วสักกำเอาบะเขือส้มลงไปคั่วโตยมอกสุก ระหว่างนี้ก็ตั้งน้ำต้มหื้อเดือดต้มดอกงิ้วไปก่อน
(- ถ้าจะใส่กระดูกหมูโตย ต้องตั้งน้ำเดือดๆ แล้วต้มกระดูกหมูหื้อสุก)
- แล้วเอาน้ำพริกหมูสับบะเขือส้มตี้คั่วตะกี้ลงน้ำเดือดๆ ไปเลย แล้วก็ปรุงด้วยเกลือ (ก้าเกลือก็ปอแล้ว รับรองว่าลำอยู่)
- ตั้งไว้พอน้ำเดือดก็เอาเลือดไก่ใส่ลงไป
- ก็ต้มต่อไปพอน้ำเดือดแหมก็เอาเลือดหมูเป๋นน้ำเนี่ยก่อยๆ เทลงไป ตั้งไฟไว้แหมสักกำ มอกสุก
สุกแล้วววว
เอาโถ้ยมาใส่เส้นหื้อโตย โคะไค่อยาก อิอิ
อันนี้เป๋นสูตรตี้ยะกิ๋นต๋อนอยู่หอพักเน้อเจ้า
แป๋งคนเดว กิ๋นคนเดว ลำคนเดว ชมคนเดวปอละ