บ้านเดิมอยู่แม่ใจ นั่นขึ้นชื่อเรื่องน้ำปู๋ขนาด มีแผวน้ำปู๋รสช็อคโกแล๊ตปุ๊น
น้องแตมีสูตรป๋าจ่อมก่อ
มาแล้วๆๆ มาแล้วเจ้า อ้ายแก้ว
ส่วนผสมเน้อเจ้า
- ป๋า (ลืมถามว่าป๋าอะหยัง แหะๆ)
- เกลือ
- ดินประสิว (ดินไฟนะ)
- หอมขาว
(มีอะหยังแหมหา ลืมฮ่อ เด๋วปิ๊กไปถามแหมกำก่อนเตอะ
)
วิธีก๋่ารแป๋ง
ก็เอาทั้งหมดมาสูนกั๋น แล้วก็หมักดองไว้
( มาบ่หมด บึ๊ดไปถามแหมกำก่อนเน้อเจ้า แล้วจะมาเล่าต่อ
)
โค๊ะ ใส่ดินประสิว ก็เป็นพิษก่ะ เปิ้นห้ามใส่เน่อ
อิแม่เปิ้นเอาปลาซิวปลาขาว มาแช่น้ำข้าวหม่า มันจะได้แข็งๆ เวลาไซร้ขี้มันจะบ่เละ
แล้วก็หมักกับเกลือ หอมขาว ตำข้าวนึ่งใส่เหียน้อย เจ็ดวันก็กินได้เลย